dinsdag 15 juli 2014

De wandeling

Stadsarchief Breda organiseert een wandeltocht voor mindervaliden, mensen met alzheimer en hun verzorgers op vrijdag 22 augustus 2014

Het doel van deze tocht is tweeledig; het archief wil u een prettige middag bezorgen door middel van het bekijken van een oud gedeelte van Breda met informatie en foto’s over deze straten en panden maar ook graag uw verhalen, uw herinneringen horen en optekenen.

De wandeling begint bij de voormalige Chassékazerne, een begrip in Breda, waar nu Stadsarchief Breda en Breda’s Museum gehuisvest zijn en voert vervolgens langs het Van Coothplein, Fellenoordstraat, Nieuwe Huizen, Nieuwe Haagdijk, Haagdijk, Nieuwe Prinsenkade, Haven, Cingelstraat, Kasteelplein, Catharinastraat en eindigt in het Valkenberg.
In het Valkenberg eindigt de wandeling en is er de mogelijkheid tot een koffie/theestop met heerlijke appeltaart (voor eigen rekening). Het Theehuis beschikt over een invalidentoilet en biedt een prachtig uitzicht over het stadspark.

Meldt u aan voor deze tocht op 22 augustus 2014 bij Stadsarchief Breda.

Vertrek: 13.30uur        
Aankomst: 15.30uur bij theehuis
Inschrijving kan d.m.v. e-mail: stadsarchief@breda.nl onder vermelding van wandeling d.d.22 aug.2014
Telefonisch: 076- 5294420 of 076-5294419, ook voor informatie

Graag vermelding van naam, adres en telefoonnummer en het aantal personen die aan de wandeling willen deelnemen. Wij houden een maximum aan van 12 deelnemers (los van verzorgers).

Het vertrekpunt is het café van Breda’s Museum, Parade 12, ingang via Keizerstraat (naast hotel De Keyser). U kunt hier  tijdelijk parkeren om deelnemers uit te laten stappen.
In het café zal personeel van het stadsarchief u verwelkomen en zal ook de tocht beginnen.
De aankomst is bij het Theehuis in het Valkenberg. Hier kunnen de deelnemers om 16.15uur opgehaald worden aan de J.F. Kennedylaan.
Koffie/thee, appeltaart is voor eigen rekening. Kosten ongeveer  €5,20

Wij wensen u een prettige middag,
Stadsarchief Breda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten