dinsdag 4 maart 2014

Workshops Huizenonderzoek en Genealogie op 28 maart en 4 april

Afgelopen najaar was er veel belangstelling voor de workshops genealogie en huizenonderzoek van het Stadsarchief Breda. Dit voorjaar biedt het Stadsarchief Breda u nogmaals de kans u in te schrijven voor deze workshops.

Huizenonderzoek
Op vrijdag 28 maart starten we met een workshop huizenonderzoek. Op deze middag vertellen wij u hoe en waar u het beste kunt zoeken om meer te weten te komen over de eigenaren en bewoners van een pand. Dat kan uw eigen huis zijn maar ook elk ander pand dat u interesse heeft. U krijgt informatie over het kadaster, het bevolkingsregister en andere bronnen die u vertellen wie er in een bepaald pand hebben gewoond of gewerkt. Er wordt ook kort ingegaan op het aspect van de bouwgeschiedenis. Bent u benieuwd naar waar uw voorouders gewoond hebben of naar wie er vóór u in uw huis woonde, schrijf u dan in voor deze workshop.


Genealogie
Op vrijdag 4 april volgt dan een workshop genealogie. Deze bijeenkomst is bedoeld om u uitleg te geven over de bronnen waarin u uw voorouders kunt terugvinden.
U krijgt uitleg over de Burgerlijke Stand, de Doop-, Trouw- en Begraafboeken en andere nuttige bronnen. Natuurlijk gaan we ook in op het gebruik van de Digitale Stamboom en de rest van onze website. Wilt u aan uw stamboomonderzoek beginnen of bent u al begonnen maar loopt u regelmatig vast, schrijf u dan in voor deze workshop.


vrijdag 28 maart             14.00-16.00 uur          huizenonderzoek
vrijdag 04 april                14.00-16.00 uur          genealogie


Minimum aantal deelnemers per workshop is 8, maximaal 12.
Inlichtingen en opgave van deelname
ml.van.bijnen@breda.nl, tel. 076 529 44 19
stadsarchief@breda.nl, tel. 076 529 44 20

Geen opmerkingen:

Een reactie posten