woensdag 4 september 2013

Workshops Genealogie en Huizenonderzoek

Genealogie

Dit najaar organiseert het Stadsarchief Breda weer vier gratis workshops. Op 4 oktober starten we met een workshop genealogie. Deze bijeenkomst is bedoeld om u uitleg te geven over de bronnen waarin u uw voorouders kunt terugvinden. U krijgt uitleg over de Burgerlijke Stand, de Doop-, Trouw- en Begraafboeken en andere nuttige bronnen. Natuurlijk gaan we ook in op het gebruik van de digitale stamboom en de rest van onze website.
Wilt u aan uw stamboomonderzoek beginnen of bent u al begonnen maar loopt u regelmatig vast, schrijf u dan in voor deze workshop. Behalve op vrijdag 4 oktober wordt deze workshop gegeven op vrijdag 15 november.


Huizenonderzoek

Verder kunt u u inschrijven voor een workshop huizenonderzoek. Op deze middag vertellen wij u hoe en waar u het beste kunt zoeken om meer te weten te komen over de eigenaren en bewoners van een pand. Dat kan uw eigen huis zijn maar ook elk ander pand dat u interesse heeft. U krijgt informatie over het kadaster, het bevolkingsregister en andere bronnen die u vertellen wie er in een bepaald pand hebben gewoond of gewerkt. Er wordt ook kort ingegaan op het aspect van de bouwgeschiedenis.
Bent u benieuwd naar waar uw voorouders gewoond hebben of naar wie er voor u in uw huis woonde, schrijf u dan in voor deze workshop.
Deze workshop wordt twee maal gegeven. Op vrijdag 1 november en op vrijdag 29 november.

Genealogie
- vrijdag 4 oktober 2013 14.00 – 16.00 uur
- vrijdag 15 november 2013 14.00 – 16.00 uur
Huizenonderzoek
- vrijdag 1 november 2013 14.00 – 16.00 uur
- vrijdag 29 november 2013 14.00 – 16.00 uur

Minimum aantal deelnemers per workshop is 8, maximaal 12.

Plaats van de workshop:
Stadsarchief Breda
Parade 10 (voormalige Chassékazerne)
4811 DZ Breda

Inlichtingen en opgave van deelname
ml.van.bijnen@breda.nl, tel. 076 529 44 19
stadsarchief@breda.nl, tel. 076 529 44 20

2 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je altijd al willen weten hoe een printer werkt of welke soort cartridge, toner of papier je het beste kunt gebruiken? Dan ben je hier aan het juiste adres. Hier vindt je allerlei interessante informatie over printers, inkt, cartridges en toners maar ook op welke manier je het beste een foto kunt printen. Verder vindt je hier uitleg over de technologie van printers en uitleg over hoe printers werken.

  Een printer is ervoor gemaakt om een foto of afbeelding op papier of ander materiaal te printen en daar komt nogal wat bij kijken. Zo moet de printer de foto of afbeelding verwerken dus die moet eerst ergens vandaan komen. In de meeste gevallen komt de foto of afbeelding van een apparaat zoals een; computer, een (digitaal) foto-toestel of een fax. Nadat de printer de foto of afbeelding heeft ontvangen print hij die met speciale inkt op papier of ander materiaal en is de print klaar.

  Wil je meer over printen weten? Klik dan op de links om naar het onderwerp van je keuze te gaan.

  Printen in de Universiteitsbibliotheek is mogelijk vanaf iedere vaste pc, maar ook vanaf uw laptop, smartphone of tablet. U kunt zelf kiezen naar welke printer u uw printopdracht stuurt.

  Gebruik voor het versturen van een printopdracht vanaf uw laptop, smartphone of tablet de applicatie EveryonePrint van Erasmus Wireless Printing Service. Log in met uw ERNA-account.

  Bijkomend voordeel is dat u ook vanaf andere locaties dan de UB (thuis, in de faculteit of onderweg) uw printopdrachten met EveryonePrint kunt versturen naar een printer in de bibliotheek.

  klik hier
  bezoek de website
  Copyshop Breda
  Printshop Breda
  klik hier
  klik hier

  BeantwoordenVerwijderen