vrijdag 4 maart 2011

Boekenweek 2011: Van je familie moet je het hebben

De Bibliotheek Breda zet in samenwerking met Stadsarchief Breda tijdens de boekenweek familiegeschiedenis centraal; de verhalen, geheimen, belevenissen van ‘gewone’ mensen. Rinie Maas en Marijke Hilhorst, schrijvers van familieportretten, zijn maandag 21 maart uitgenodigd om hierover te vertellen. Daarnaast kan iedereen zelf op zoek naar zijn of haar eigen familiegeschiedenis in het Stadsarchief.


Rinie Maas en Marijke Hilhorst
Marijke Hilhorst en Rinie Maas zijn beiden columnist en schrijver van familieportretten, ieder op zijn eigen wijze. Hilhorst schreef de familiekroniek ‘De vader, de moeder en de tijd’ en een praktische handleiding ‘Hoe schrijf je een familiegeschiedenis’. Rinie Maas is bekend van zijn columns in de Bredase Bode waarin hij de lezer laat kennismaken met kleurrijke figuren uit het verleden. Deze avond vertellen zij over hun werk en gaan hierover samen en met het publiek in gesprek.
Maandag 21 maart 20.00 uurBibliotheek Centrum, Molenstraat 6
Toegang € 5,- (leden) € 6,50 (niet-leden)
Kaarten zijn verkrijgbaar bij UITpunt Breda in de bibliotheekvestigingen Centrum, Haagse Beemden, Hoge Vucht, West en Zuidoost of online te bestellen via http://www.uitinbreda.nl/.

Workshop stamboomonderzoek voor beginners
Familieonderzoek is spannend en kan zelfs verslavend zijn. Men ontdekt allerlei bijzonderheden over de voorouders. Waar woonden ze, welke beroepen hadden ze en hoe was hun sociale positie? In deze workshop leren de deelnemers hoe genealogisch onderzoek in zijn werk gaat en gaat men zelf aan de slag.


Woensdag 23 maart 19.30 – 21.30 uur of vrijdag 25 maart 14.00 – 16.00 uur
Stadsarchief Breda, Parade 10 (ingang aan de Keizerstraat naast hotel Keyser), dienstingang
Toegang gratis. Aanmelden kan bij het Stadsarchief T. 076-5294420 / stadsarchief@breda.nl of via Uitpunt Breda.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten