donderdag 23 december 2010

Rondje Breda

Buiten ligt er sneeuw, maar binnen is het lekker warm. De zojuist zwart geschilderde reproductieopstelling droogt, zodat we snel verder kunnen met ons werk binnen. Het Stadsarchief Breda digitaliseert allerlei origineel materiaal en op allerlei manieren. Zo kunnen we mooi materiaal veilig stellen voor de toekomst, maar ook via de website laten zien wat Breda te bieden heeft.

Het materiaal van het Bredase archief is echt van de stad. Om het ‘heden’ digitaal te bewaren trekken we er regelmatig op uit om het veranderende stadsbeeld van Breda op de gevoelige plaat te leggen. Van nieuwe architectuur tot rituelen en gebeurtenissen; van een buurtfeest tot de grootse opening van de Nieuwe Haven en natuurlijk leggen we panden vast waarvoor de sloophamer dreigt. Aan de hand hiervan doen we dan een rondje Breda: dan weer een oud boerderijtje in Prinsenbeek of juist een groot project als de sloop van de suikerfabriek van de CSM (zie foto). Onderweg kom je natuurlijk van alles tegen. Een stad als Breda is toch altijd in beweging. Daar kunnen we meer mee! Onlangs hebben we fotografiestudenten van kunstacademie AKVSt.Joost uitgenodigd om ons te helpen Breda te fotograferen.

Zo’n 40 studenten waren 5 november present op het archief. Naast een rondleiding kregen ze meteen te horen wat de opdracht was en mochten de studenten zelf een Bredaas onderwerp kiezen. Van charmante stadsbeelden tot portretten van Bredase burgers. Het resultaat is super.

Alle foto’s zijn te zien op Flickr: http://www.flickr.com/ (met o.a. zoektermen St Joost, Stadsarchief Breda)
Joris Verhoeven en Bas Linssen
Fotografen Stadsarchief Breda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten